Home   Inschrijfprocedure

Inschrijfprocedure

Hoe kunt u zich aanmelden?

Zoekt u kinderopvang op korte of langere termijn bent u welkom een kijkje te komen nemen bij ’t Kuukske. We leiden u graag rond en beantwoorden de vragen die u heeft. Dit mag in de avonduren of weekends (onze voorkeur ivm de rust in de groep).

D.m.v. een inschrijfformulier kunt u de gewenste ingangsdatum van de opvang en de gewenste dagen doorgeven. Als een dag of dagdeel niet mee beschikbaar is wordt gekeken naar een alternatieve dag of kunnen we het kindje op de wachtlijst plaatsen.

Voordat de opvang van start gaat plannen we een intakegesprek (dit kan ook tijdens het  wendagje). Tijdens dit gesprek wordt alle belangrijke informatie over het kind verzameld. Voeding, speel en slaapgewoonten komen bijvoorbeeld aan bod om het kind al vast een beetje te leren kennen. Alle informatie wordt opgenomen in de map met kindgegevens die de pedagogisch medewerksters kunnen inzien.

De meeste ouders vinden het prettig voordat het kindje een hele dag naar de opvang komt eerst 1 of 2 wenmomenten af te spreken. Ouders mogen gerust even meekijken op het kinderdagverblijf tijdens de wenmomenten. We geven ouders graag de gelegenheid de pedagogisch medewerksters een beetje te leren kennen en de gang van zaken op het kinderdagverblijf te ervaren. De huiselijke gezellige uitstraling van het kinderdagverblijf spreekt kinderen erg aan, geen kille klaslokalen maar een gewone huiskamer net als thuis (maar dan met wat meer speelgoed), we zorgen ervoor dat kinderen zich snel thuis voelen bij ons! De meeste kinderen wennen dan ook heel snel. Bij de ouders speelt het proces van loslaten een rol, we hopen ouders snel een vertrouwd gevoel te kunnen geven dat hun kindje in goede handen is bij ons en ze met een gerust hart kunnen gaan werken!