Home   Binnenruimte

Binnenruimte

Hoe ziet het er binnen uit?

Hoofdgebouw

De totale grote van het pand is +/-160 m2 met daarin een grote leefruimte op de begane grond waar wordt gespeeld, geknutseld en gegeten (66 m2).  Het hele kinderdagverblijf  straalt rust uit; geen bont geverfde muren maar zachte tinten, grote open ruimtes, netjes en overzichtelijk ingericht, met natuurlijk voldoende speelmateriaal die de ontwikkeling van de kinderen stimuleert.

De entree bevindt zich aan de achterzijde van het pand. In de entree vind u het prikbord waar we alle bijzonderheden op prikken, hou dit bord goed in de gaten!

Via de entree komt u in de grote keuken waar de jasjes worden opgehangen en voor elk kind een kratje klaarstaat waar benodigde spulletjes in worden opgeborgen. Elke week maken we een weekverslag waarin u de avonturen van uw kind op ’t Kuukske kunt nalezen.

In de keuken kunnen kleine gerechtjes bereid worden vb pannenkoeken, soep, tosti’s, of een eitje. In de koelkast kan moedermelk bewaard worden (4 graden C). Bij het contact met voedingswaar wordt de hygiënecode voor kleine instellingen van de MO groep gehanteerd. Vanuit de keuken is er altijd toezicht op de leefruimte.

Wij beschikken over 2 aparte slaapkamers. 1 slaapkamer bevindt zich op de begane grond en 1 slaapkamer op de verdieping.

Op de begane grond is tevens een badkamer en een toilet gesitueerd. Voor de kleintjes is er een kinder wc-bril om het toiletbezoek zo hygiënisch mogelijk te maken. Na elk toiletbezoek wordt handen gewassen aan het fonteintje.

Bijgebouw

Het bijgebouw is 36 m2 en beschikt over een grote leefruimte van 27 m2, een aparte slaapkamer van 6 m2, een toilet met een fonteintje, en een hal. Het keukenblok bevindt zich in de leefruimte.

Het bijgebouw is hetzelfde ingericht als het hoofdgebouw met veel houten speelgoed geschikt voor de doelgroep.

Er is uiterste zorg besteed aan de veiligheid van het kinderdagverblijf o.a. stopcontactbeveiligers,  traphekjes/deurhekjes, deurspleetbeveiligers, meubelverankering, enz. Dit om ongelukken echt tot een minimum te kunnen beperken. Voor u en ons een veilig gevoel.

Aan het einde van elke dag wordt er goed schoongemaakt, bedjes worden elke dag verschoond, ieder kind slaapt in een vers bedje. Ook het speelgoed en knuffels worden volgens een vast schema gewassen, en indien nodig extra gereinigd.